3-railbaan

Digitale rijden met Märklin

Vanaf 2004 is er volop gewerkt aan deze digitaal rijdende modelbaan. Om met meerdere treinen tegelijk te kunnen rijden wordt gebruik gemaakt van de computer met het besturingsprogramma Koploper. De treinen zijn voorzien van een decoder (elektronica) waarmee de gewenste snelheid,  het optrek- en rem gedrag kan worden aangestuurd. Dit geeft een natuurgetrouwe weergave van het grote spoorbedrijf.

De baan is 10 x 2.60 meter en geplaatst op 14 verhuisbare tafels, ook wel modulebakken genoemd.

Onder de baan zijn elektronica componenten en tegen de 100 draden in meerdere draadbomen aangebracht voor voeding, verlichting, signaaloverdracht etc. Kabels voorzien van stekkers zorgen voor stroomtoevoer en communicatie tussen de modulebakken.

De aangebrachte scenery is o.a voorzien van bestaande bedrijfspanden en gedetailleerd nagebouwde (historische) bouwwerken uit Ede en omgeving

Geplande werkzaamheden 2016:

Het realiseren van een vul-/losstation, waar kiepwagons worden gevuld, getransporteerd naar een emplacement, om daarna gelost te worden in een ondergrondse bunker.

Aanvang van de realisatie van een model autobaan op de 3-rail treinbaan. Evenals de treinen rijden de auto’s computergestuurd over de weg met functies zoals optrekken, afremmen, richting aanwijzers, remlichten, licht voor en achter etc.

Volg de bouwactiviteiten

 

  • Diesel locomotief met Riedel wagons
  • Station Ede-Wageningen
  • Cinemec bioscoop Ede