Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Promospoor Modelspoordag

30 september 2017 van 10:00 - 16:00

Liefhebbers van modelspoorbanen opgelet. Zaterdag 30 september is er een Modelspoordag georganiseerd door de modelspoorvereniging Promospoor in Ede. Dit jaar met het thema ‘Vervoer’.
Naast modeltreinen rijden er ook modelautos.
De Modelspoordag wordt georganiseerd in de verenigingsruimten van Promospoor op het bedrijventerrein Frankeneng aan de Ohmstraat 5 in Ede. Enthousiaste modelspoorders vertellen met plezier over hun hobby: “Dit jaar worden uiteraard onze herbouwde, computergestuurde modelspoorbanen voor wissel- en gelijkstroomtreinen weer tentoongesteld en er rijden diverse locomotieven. Er zijn deskundigen aanwezig die advies geven over allerlei zaken rondom de modelspoorbouw zoals het ontwerpen van een baanplan, het leggen van rails, het maken van een landschap, het onderhoud van rollend materieel en de computerbesturing van modelspoorbanen. Tevens worden er modelbaanattributen te koop aangeboden.”
Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te doen. Op de jeugdbaan kunnen zij zelf ervaren hoe het is om machinist te zijn en hun machinistendiploma halen en zij kunnen de trein op de fietsbaan laten rijden door te fietsen. Nieuw is het bouwen aan C-TRAK modules voor een kinderbaan.

De openingstijd is van 10.00 uur tot 16.00 uur.
De toegangsprijs voor volwassenen is 2,50 euro, kinderen (onder begeleiding) betalen 1,50 euro.

Gegevens

Datum:
30 september 2017
Tijd:
10:00 - 16:00

Locatie

Promospoor
Ohmstraat
Ede,
+ Google Maps