Leden vertellen

Veel van onze leden zijn aan deze hobby begonnen in de kinderjaren met een analoge modelspoorbaan. In de doos zaten een locomotief, wat wagons en rails om een ovaal uit te leggen en een transformator. Er werd  volop mee gespeeld en na verloop van de tijd verdween de trein meestal naar de zolder.

Tijd voor vriendjes, schoolgaan en daarna werken, de liefde, trouwen en kinderen, maar zodra zij de deur uit waren kwam de trein weer van zolder. Voor sommigen betekende dat “oude liefde roest niet” en de hobby werd weer opgepakt. Maar de tijd bleek veranderd. Het digitale tijdperk was niet meer weg te denken. Analoog was uit en digitaal in.

Maar waar doe je de voor velen toch wel wat ingewikkelde kennis op? Heel eenvoudig bij een club van gelijkgestemden zoals Promospoor.

Leden van Promospoor presenteren zich via deze rubriek met verhalen over hun al dan niet “uit de hand gelopen treinenhobby”. Na verloop van tijd kan door de maker het geplaatste verhaal worden aangepast met de laatste stand van zaken in het bouwproces.

Paul Peter Ronald